Tweedehands mobilhome kopen: 6 nuttige tips

 

Onze tweedehands mobilhomes:

Tweedehands pareltjes mét advies


Bij mobil-zone verkopen we regelmatig mobilhomes die we zelf hebben verhuurd. Deze voertuigen zijn altijd picoo bello onderhouden en dus nog in quasi perfecte staat. (Kandidaat-)kopers zijn altijd onder de indruk van hoe goed onze mobilhomes eruit zien. Contacteer ons dus zeker als je een tweedehands camper wil kopen.

+32 496 81 41 74

info@mobilzone.be

Contact


mobil-zone

Stationsstraat 161

9420 Aaigem Erpe-Mere


Een tweedehands camper kopen, hoe begin je eraan? En waar moet je vooral op letten?


Tip 1: Bepaal eerst en vooral welk model van mobilhome voor jou ideaal is. Wil je een alkoof (slaapplaats boven de cabine) of liever een integraal (met grote voorruit) of semi-integraal (beetje sportiever) model? Wil je stapelbedden, dubbele en/of aparte bedden? Een hefbed of vast bed? Dit alles hangt af van hoeveel personen meegaan, wat hun leeftijd en (uiteraard) hun relatie is. Ben je niet zeker wat je nodig hebt, vraag eens de mening van campereigenaars of verhuurders.


Tip 2: Vervolgens bepaal je voor hoeveel personen je een camper wil. Elke persoon die meereist in de mobilhome (dus ook occasioneel) moet een zitplaats met gordel hebben. Ga je vooral naar het zuiden, dan hoeft de mobilhome binnenin iets minder ruim te zijn dan wanneer je regelmatig ook richting minder goed weer trekt. Stel je ook de vraag of je graag veel bagage meeneemt, of fietsen die je liever niet op een fietsenrek zet,. Want op basis daarvan kies je al dan niet voor een model camper met een grote ‘garage’ achterin.


Tip 3: Belangrijk: ook je rijbewijs bepaalt welk type mobilhome je zoekt. Heb je enkel een B-rijbewijs, dan mag je geen camper besturen die volgeladen meer dan 3,5 ton weegt.


Tip 4: En dat brengt ons bij een heikel puntje: het gewicht. Veel tweedehands mobilhomes wegen te veel. Waardoor je ofwel heel weinig bagage kan meenemen op vakantie, ofwel overladen rondrijdt. In dat laatste geval riskeer je een fikse boete of breng je - erger nog - je veiligheid en die van je passagiers in het gedrang. Verkopers zijn niet altijd even eerlijk wat het gewicht betreft. Kijk voor de aankoop op het keuringsbewijs hoeveel personen je mag meenemen en hoe groot je laadvermogen is.


Tip 5: Eens je weet welk type mobilhome je nodig hebt, bepaal je je budget. De leeftijd, het aantal kilometer en de toestand van de camper bepalen vaak de prijs. Laat je niet afschrikken door de leeftijd of kilometers: het belangrijkste is dat het voertuig goed onderhouden is. Je kan je tweedehands mobilhome kopen bij een particulier of bij een bedrijf(je) dat mobilhomes uit de verhuur verkoopt. Bij die laatste zal je niet per se meer betalen. Zorg vooral dat je bij een betrouwbaar iemand koopt, die je goed informeert (bijvoorbeeld wat het gewicht betreft!).


Tip 6: Het aanbod tweedehands mobilhomes op het internet is enorm. Het is moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Stel je eigen vereisten op op basis van de bovenstaande tips als je online gaat zoeken. Een andere en gemakkelijkere optie: bel of ga langs bij een betrouwbare verkoper. Zoals mobil-zone ;-). Succes ermee!